Elkészítés: 1 dl tejet elkeverünk a tojásokkal, 1 kanálka porcukorral, teszünk bele 25 dkg lisztet, jól eldolgozzuk, és föleresztjük annyi tejjel vagy szódavízzel (vagy éppen keverve), hogy se híg, se sűrű ne legyen.
Jól összekeverjük, hozzáadjuk az olajat is, ettől lesz gyenge a tésztája.
A meghámozott almát lereszeljük, kevés fahéjas cukorral megszórjuk, majd a levét kifacsarjuk, és a palacsintatésztához keverjük. Ha sűrű lenne, akkor tejet vagy vizet keverünk hozzá.
A palacsintákat kisütjük,elég vastag tésztája lesz. Nagyon finom.
Porcukorral elkevert dióval töltöttem, de tölthető mással is.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre