Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Almás kacsasült káposztás palacsintametélttel

120 perc
mester
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A kacsasülthöz:
  • 1 pecsenyekacsa
  • bors
  • 1 kávéskanál szárított majoránna
  • 2 savanykás alma
  • 2 fej hagyma
  • 6-8 gerezd fokhagyma
  • 1 dl félszáraz fehérbor
  • A palacsintához:
  • 25 dkg finomliszt
  • 2 dl tej
  • 2 tojás
  • bors
  • szódavíz
  • 40 dkg fehér káposzta
  • kevés olaj
  • 1 kávéskanál cukor
  • 1 csokor petrezselyem
  • néhány salátalevél

Elkészítés

Elkészítés: A konyhakész kacsát bedörzsöljük sóval, borssal, majoránnával, majd megtöltjük 2 felkockázott almával, összetűzzük. A kacsát egy tepsibe tesszük, mellészórjuk a felszeletelt hagymát és fokhagymát, majd aláöntjük a bort, és sütőben készre pároljuk.

Eközben elkészítjük a palacsintatésztát, és 1 órát állni hagyjuk. A káposztát felaprítjuk, sózzuk, borsozzuk, cukrozzuk, majd az olajban megpirítjuk, és összekeverjük a felaprított petrezselyemmel. Az egészet a tésztába keverjük, és kb. 10 palacsintát sütünk ki belőle.

A palacsintákat felgöngyöljük, majd így felszeleteljük, és egy tálra rakjuk a sült kacsa mellé.Petrezselyemmel díszítjük, és már kínálhatjuk is.

Ezek is érdekelhetnek

Friss