Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Almakrém pite

90 perc
bonyolult
megfizethető
8 adag
Hozzávalók
  • 22×39 cm-es, szilikonos sütőpapírral bélelt tepsihez
  • A piskótához:
  • 3 db tojás
  • 10 dkg finomliszt
  • 10 dkg cukor
  • 1/2 citrom leve
  • 1/2 csomag sütőpor
  • Az omlós tésztához:
  • 35 dkg finomliszt
  • 20 dkg vaj
  • 3 db tojás sárgája
  • 7 dkg cukor
  • csipet só
  • 2-3 ek tejföl
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • A töltelékhez :
  • 1,5 kg alma reszelve
  • 15 dkg cukor
  • 1 mokkáskanál őrölt fahéj
  • 3 tojásfehérje
  • A linzer tészta szórásához:
  • 1 ek zsemlemorzsa
  • A sütemény tetejére:
  • 1 db felvert tojás
  • 5 dkg mandulaforgács

Elkészítés

  1. Először a piskótát sütjük meg, később ugyanebben a tepsiben készül a linzer is. A tojásokat a cukorral és a citrom levével 10-12 perc alatt robotgéppel felverjük, majd fakanállal hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet is.
  2. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, 180 fokra melegített sütőben 15 perc alatt megsütjük. A reszelt almát a cukorral és a fahéjjal puhára pároljuk, majd kihűtjük. A tojásfehérjéket keményre verjük, és a kihűlt almapépbe keverjük.
  3. A linzertészta hozzávalóit összegyúrjuk annyi tejföllel, hogy könnyen nyújtható legyen. A tésztát elfelezzük, a felét sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük,180 fokra melegített sütőben 10 percig elősütjük.
  4. A kész piskótáról lehúzzuk a sütőpapírt. Hosszában és keresztben ketté vágjuk. Az elősütött linzer tésztát megszórjuk zsemlemorzsával. A piskótából 1,5 cm-es darabokat vágunk és a tepsibe tesszük. Megkenjük az almakrém felével,majd egy újabb piskóta sor következik. A megmaradt almakrémet ráhalmozzuk,elsimítjuk. A linzer tésztát kinyújtjuk és az almakrémre borítjuk. Felvert tojással lekenjük és mandulaforgáccsal megszórjuk. 160 fokrakészre sütjük.

 

Megjegyzés

Egy nagyon fenomenális ízű süteményt sütöttem ma. Gondolom,többen kipróbáljátok. Almakrémes töltött linzer - ditti56

Ezek is érdekelhetnek

Friss