Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ajváros csirkemell

30 perc
egyszerű
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: Egy méretes serpenyőben az olívaolajon megfonnyasztom a hagymákat, ráteszem a felkockázott csirkemellet és 4 nagy, púpos evőkanál ajvárt. Hagyom összesülni, közben sóval, borssal és mustármaggal ízesítem (de aki szereti a csípőset, chilit vagy Erős Pistát is tehet bele). Miután jól átsült a csirkemell, ráöntöm a kukoricakonzervet levével együtt. Az így létrejött szaftos lében tovább párolom néhány percig.

Köretként én a vajban sült sárga- és/vagy fehérrépát ajánlanám, de egy könnyű saláta (paradicsom, hagyma, uborka, paprika) is igazán jól passzol az ajvárszószos csirkéhez.

Ezek is érdekelhetnek

Friss