Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Áfonyás-vaníliás pite

MME MME
1
60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 25 dkg liszt
  • 1 tojássárga
  • 12 dkg margarin
  • 2,5 dkg élesztő
  • 5 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csapott kávéskanál só
  • 3 evőkanál tejföl
  • fél citrom reszelt héja és leve
  • A töltelékhez:
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 4 evőkanál cukor
  • 5 dl tej
  • 30 dkg áfonya (lehet fagyasztott is)
  • 5 dkg mandulaforgács + a díszítéshez
  • tejszín a tálaláshoz

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához a lisztben szétmorzsoljuk a margarint az élesztővel, hozzáadjuk a többi belevalót, rugalmas tésztát gyúrunk, letakarva pihentetjük, míg a töltelék elkészül.

A pudingport a csomagoláson olvasható utasítás szerint elkészítjük a tejjel. Kevergetve hűlni hagyjuk.

A sütőt 180 C-fokra előmelegítjük.

A tésztát kikent 30x40 cm-es nagy tepsibe nyújtjuk, villával több helyen megszurkáljuk. A pudingot a tésztára kenjük, rászórjuk az áfonyát (fagyosan), és a sütőben kb. 30 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni.

A tejszínt kemény habbá verjük. A süteményt felszeleteljük, a tejszínhabbal és a mandulaforgáccsal díszítve kínáljuk.

Megjegyzés

Fotó: Springerpics - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss