Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

A legfinomabb négerkocka

MME MME
60 perc
mester
átlagos
12 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A piskótához a tojássárgáját a cukorral, a margarinnal, és a kakaóval habosra keverjük. Utána a tejet, a lisztet és a sütőport is hozzáadjuk, majd simára keverjük. Zsírozott, lisztezett tepsibe simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük. Hűlni hagyjuk. 
  2. A krémhez a tojásfehérjét habbá verjük, a porcukrot és a mézet lassan hozzáadjuk. Forró vízgőzön, habverővel keményre verjük. Utána a tésztára öntjük és vizes késsel egyenletesen elkenjük.
  3. A mázhoz a tejet a porcukorral és a kakaóporral felfőzzük. A tűzről levéve a margarinnal simára keverjük és a krémre öntjük, majd elkenjük. Kihűlve kockákra vágjuk.

Megjegyzés

Eke Ibolya receptje. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss