Elkészítés: A tésztához az élesztőt a langyos tejben egy pici cukorral és lisztel felfuttatjuk (kb. 10 perc), majd a már korábban sóval meghintett liszthez adjuk. Annyi vizet adunk hozzá, hogy könnyű, lágy tésztát tudjunk belőle gyúrni. A tésztát lefedjük, és meleg helyen fél órát kelesztjük.
A feltéthez a hagymákat felkarikázzuk, a bacont felkockázzuk.
Ha a tésztánk megkelt, deszkán kinyújtjuk, megkenjük tejföllel, kirakjuk a hagymával, megszórjuk a baconnel.
Előmelegített sütőben kb. 25-30 perc alatt megsütjük. A legvégén reszelt sajtot szórhatunk rá, s még egy picit sütjük a sütőben, hogy a sajt megolvadjon. Jó étvágyat kívánok hozzá!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre