Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zwiebeln Flammkuchen (hagymás kenyérlángos)

MME MME
3 5/5
75 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 50 dkg liszt
  • 5 dkg élesztő
  • fél bögre tej
  • víz
  • cukor
  • A feltéthez:
  • 4 közepes fej hagyma
  • 2 pohár tejföl
  • 20 dkg bacon (felkockázva)

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához az élesztőt a langyos tejben egy pici cukorral és lisztel felfuttatjuk (kb. 10 perc), majd a már korábban sóval meghintett liszthez adjuk. Annyi vizet adunk hozzá, hogy könnyű, lágy tésztát tudjunk belőle gyúrni. A tésztát lefedjük, és meleg helyen fél órát kelesztjük.

A feltéthez a hagymákat felkarikázzuk, a bacont felkockázzuk.

Ha a tésztánk megkelt, deszkán kinyújtjuk, megkenjük tejföllel, kirakjuk a hagymával, megszórjuk a baconnel.

Előmelegített sütőben kb. 25-30 perc alatt megsütjük. A legvégén reszelt sajtot szórhatunk rá, s még egy picit sütjük a sütőben, hogy a sajt megolvadjon. Jó étvágyat kívánok hozzá!

Megjegyzés

Ezt az ételt idekint Németországban ismertem meg, ill. lestem el. Nagyon egyszerű elkészíteni, s elég kiadós eledel. A német név ne zavarjon meg senkit, sajnos hiába gondolkodtam rajta, nem tudtam magyar megfelelőjével helyetesíteni (vagyis le tudnám fordítani, de magyarul elég bután hangtik így). - MME

Ezek is érdekelhetnek