Zúzapörkölt

default user icon
11 5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 kg csirke- vagy libazúza
  • 2 vöröshagyma
  • 5 evőkanál olaj
  • fél mokkáskanál őrölt köménymag
  • 3-4 nagyobb gerezd fokhagyma
  • 1 csapott evőkanál pirospaprika
  • 1-1 paprika és paradicsom vagy 15 dkg kész lecsó
  • 1 mokkáskanál cseresznyepaprika

Elkészítés

    Elkészítés: A zúzát és a hagymát megtisztítjuk. Az előbbit nagyobb kockákra, az utóbbit finomra vágjuk, majd az olajon együtt megpirítjuk. A köménnyel és a zúzott fokhagyma felével fűszerezzük. A pirospaprikával meghintjük, egy kevés vizet öntünk alá, megsózzuk, és az apróra vágott paradicsomot, paprikát, illetve a lecsót is belekeverjük. Lefedve, kis lángon puhára pároljuk, végül a maradék fokhagymát is hozzáadjuk, a cseresznyepaprikával tüzesítjük. Tarhonya vagy sós vízben főtt burgonya illik hozzá.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

B. Erika 1 évvel ezelőtt
Sok-sok hagyma, kellő türelem és zúza = finom ebéd!
Czellár 3 évvel ezelőtt
Felesleges pirítani mivel levet enged miközben pirítod a hagymát.Lecsót meg paradicsomot meg nem fontos erőltetni,nyáron bánja a hasat,elég a piros paprika őrlemény.Galuskával a legjobb,legalábbis nálam.
kiss andrás 5 évvel ezelőtt
Csak akkor nevezhető zúzapörköltnek, ha pirítom és csak utána kap egy kis vizet. Valóban a belsőségek megkívánják a kömény v majorannát is, ez teszi pikánsá az ízét. Hát én is csak azt szeretem, ha én tisztítom, v látom a tisztítását. Bizony a köretek tára igen nagy és mind finom. Megéri bíbelődni a zúzával, mert igen finom étel és valóban árban is jó. Gyakran idenézek főzés előtt, mert sok újat hallok v megerősít abban amit már régebben is így csináltam. Kedvenc oldalam a Mindmegette!
Lezsák Szilvia 6 évvel ezelőtt
én is szoktam zúzapörit csinálni. de csak megtisztitom a zuzát, piritok alá vöröshagymát, felteszem főni annyi vizzel h ellepje, sozom borsozom. mikor puha csinálok bele \"habarást\" - ami kicsi tej, liszt és tejföl, ezzel besüritem és rizzsel tálalom. probáljátok ki igy is nagyon fini :)
Szemere Katalin 7 évvel ezelőtt
Hát én pl. darabonként tisztítom meg az állítólag már megtisztított zúzát. Körbeveszi egy hártya, amit leszedek, na meg maradhat rajta bőrféleség is. AZtán nagyon alaposan meg is mosom, sőt egy kicsit áztatom. Sehol se eszem meg csak otthon azt, amit én csinálok.
Kecsey Beatrix 7 évvel ezelőtt
Hogyan kell megtisztítani a zúzát?
zsuzsa62 8 évvel ezelőtt
próbáljátok meg főtt makarónira halmozni a zúzapörit és bőségesen megszórni reszelt sajttal, ala Csollány Szilveszter módra Jó étvágyat
Évi48 11 évvel ezelőtt
Én a köménymag helyett a legvégén bőségesen megszórom majorannával,és összekeverem. Próbáld meg,nagyon finom! És a sültkrumpli sem utolsó hozzá!
Vöri 11 évvel ezelőtt
Tényleg nagyon finom...én is pontosan így készítem, de mivel diétázunk, olajat sem teszek alá, úgyis levet enged a husi és a hozzávalók is. Örülök neki, hogy végre nem vagyok egyedül a véleményemmel: a pöribe igenis kell egy pici köménymag is....úgy sokkal pikánsabb! Mi szeretjük tarhonyáva és hasábburgonyával is.
edina 11 évvel ezelőtt
Ez jo lehet,a hetvegen meg is csinalom.

Hasonló Receptek

Magazin