Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zsuzsika szelet

90 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 2 evőkanál méz
  • 2 evőkanál kakaó
  • 2 egész tojás
  • 1 dkg szódabikarbóna
  • 5 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 32-35 dkg liszt
  • A krémhez:
  • 4 dl dl tej
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 1 tojás sárgája
  • 20 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 4-5 evőkanál kókuszreszelék
  • A tetejére:
  • 3 marék darabolt dió
  • (esetleg csokimáz)

Elkészítés

Elkészítés: A tészta hozzávalóit - a liszt kivételével - összeforraljuk. Ha forr, lehúzzuk a tűzről és hozzáadjuk a lisztet, majd jó alaposan összedolgozzuk.

Ha kihűlt és kézzel hozzá tudunk nyúlni, akkor 4-5 egyenlő cipóra osztjuk. A cipókat egyenként kinyújtjuk, és tepsi hátulján megsütjük (180 fokon 5-8 perc alatt).

A krémhez a pudingot és a tojássárgákat összekeverjük némi tejjel, majd ha szépen elkeveredett, hozzáöntjük a többit, és felfőzzük, ahogy azt kell. Akkor jó, ha megáll benne a kanál.

Ezalatt az aprított diót is feltesszük pirulni egy lábasban (zsiradék nélkül), folyamatosan kevergetve. Ha pirulni kezdenek, már érezzük az illatát, akkor lehúzzuk tűzről, de még akkor is keverjük pár percig, nehogy megégjen.

A margarint a porcukorral kikeverjük, majd a teljesen kihűlt pudinghoz adjuk. Legjobb gépi habverővel összedolgozni. Végül belekeverjük a kókuszreszeléket is.

A lapokat megtöltjük ezzel a krémmel úgy, hogy a legfelső lapra is jusson krém. A tetejére elég egy kevés, épp csak annyi, hogy megtartsa a diót. Ha netán nem jutna krém a tetejére mégsem, akkor tegyünk ré csokimázat, arra is kiválóan rá lehet szórni a diót - még különlegesebb lesz az ízhatás!

Megjegyzés



További fotók, receptek a Rachel és a csokigyár blogban! - arahel

Ezek is érdekelhetnek

Friss