Zsolnay töltött karaj

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 5 vastagabb szelet karaj
  • bors
  • kakukkfű
  • 25 dkg gomba
  • 2 db tojás
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 db közepes paradicsom
  • 3-4 db fehér paprika
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • olaj
  • fél pohár tejföl
  • 1-2 evőkanál liszt

Elkészítés

    Elkészítés: Előző este a vastagabb karajszeletekbe zsebet vágok, és óvatosan kiklopfolom, nehogy szétszakadjanak. Besózom és borsozom őket, hűtőbe rakom.

    Másnap fél fej finomra szelt vöröshagymát, egy pici olajon elkezdek pirítani, majd hozzáadom a fokhagymát és a felszeletelt gombát, és ha már elfőtte a levét, akkor sózom, borsozom, kakukkfűvel ízesítem, és ráütöm a tojásokat, keményebb rántottát készítek.

    Előveszem a húsokat, betöltöm a hússzeletekbe, 2 fogpiszkálóval összetűzöm a száját.

    Egy magas falú, nagy serpenyőbe teszek kevés olajat, és a húsok mindkét oldalát átpirítom rajta, majd kiszedem őket. A maradék olajba belerakom a finomra szelt vöröshagyma másik felét, és elkezdem pirítani, majd hozzáadom a felszeletelt paradicsomot és paprikát, meghintem pirospaprikával. Amikor már engedett levet, akkor picit sózom, és visszapakolom a hússzeleteket, fél deci vizet teszek még hozzá, és fedő alatt több mint egy órát főzöm.

    Amikor már puha a hús, akkor kiszedem őket, és a visszamaradt zöldséges levet a liszttes tejföllel besűrítem, majd visszarakom a húsokat.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Ékes Andrea 6 évvel ezelőtt
El is hiszem, hogy mindenki elkérte a receptet, mert biztosan finom is! Köszi az ötletet, nagyon tetszik a recept, el is mentem, hogy majd megcsináljam.))

Hasonló Receptek

Magazin