Részletes receptkereső »
  •  

RECEPT

« vissza

Zsolnay töltött karaj

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Zsolnay töltött karaj

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 90
  • Elküldve: 8

Hozzávalók:

Elkészítés:

Előző este a vastagabb karajszeletekbe zsebet vágok, és óvatosan kiklopfolom, nehogy szétszakadjanak. Besózom és borsozom őket, hűtőbe rakom.

Másnap fél fej finomra szelt vöröshagymát, egy pici olajon elkezdek pirítani, majd hozzáadom a fokhagymát és a felszeletelt gombát, és ha már elfőtte a levét, akkor sózom, borsozom, kakukkfűvel ízesítem, és ráütöm a tojásokat, keményebb rántottát készítek.

Előveszem a húsokat, betöltöm a hússzeletekbe, 2 fogpiszkálóval összetűzöm a száját.

Egy magas falú, nagy serpenyőbe teszek kevés olajat, és a húsok mindkét oldalát átpirítom rajta, majd kiszedem őket. A maradék olajba belerakom a finomra szelt vöröshagyma másik felét, és elkezdem pirítani, majd hozzáadom a felszeletelt paradicsomot és paprikát, meghintem pirospaprikával. Amikor már engedett levet, akkor picit sózom, és visszapakolom a hússzeleteket, fél deci vizet teszek még hozzá, és fedő alatt több mint egy órát főzöm.

Amikor már puha a hús, akkor kiszedem őket, és a visszamaradt zöldséges levet a liszttes tejföllel besűrítem, majd visszarakom a húsokat.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Megjegyzés:

Ideális vendégvárónak is, akik eddig megkóstolták, mindenki kérte a receptet!

A receptet és a fotót JamborneErika küldte. Köszönjük!

jamborneerika receptjeiből:
Tejfölös-karajos csirke
Szíves puncstorta
Epres-tejszínes szelet
Oroszkrémtorta V.
Baconbe zárt fasírt
Kekszes tiramisu-szelet
Zsolnay töltött karaj
Hamis hájastészta kolbásszal
Megjegyzés (Saját jegyzet a recepthez)

Összes hozzászólás: 1 db »

Legfrissebb hozzászólás

  • 2010. szeptember 8. (szerda) 19:15
    El is hiszem, hogy mindenki elkérte a receptet, mert biztosan finom is! Köszi az ötletet, nagyon tetszik a recept, el is mentem, hogy majd megcsináljam.))
Receptválogatás
Pudingos desszertcsodák
Önmagában is isteni egy krémes puding, de desszerteket is feldobhatunk vele. A sütiket is tölthetjük, színesíthetjük pudinggal!
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Csirkepörkölt galuskával Csirkepörkölt galuskával
Citromvarázs III. Citromvarázs III.
Amerikai palacsinta XI. Amerikai palacsinta XI.
Rántott csirkemell chips-bundában Rántott csirkemell chips-bundában
Marokkói paradicsomleves fűszeres húsgombócokkal Marokkói paradicsomleves fűszeres húsgombócokkal
Padlizsános tésztatorta Padlizsános tésztatorta
Fűszeres cukkinikenyér Fűszeres cukkinikenyér
Datolyás turmix Datolyás turmix
Samosa Samosa
Palacsinta (alaprecept) VI. Palacsinta (alaprecept) VI.
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122606_gasztro-110.jpg Szeptemberi gasztroprogramok

Az ősz ezernyi programmal várja a nyaralásból visszatérőket. Az ország számos pontján tartanak szüreti fesztiválokat, lesz…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122624_kakaos-csiga-110.jpg Gyerekkori kedvencek

Említettem a múlt héten, hogy a párom édesanyja nálunk vendégeskedett közel két hétig. Ez időre sokszor átvette a stafétabotot a…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122613_marinalt-gomba-110.jpg Marinált barnacsiperke friss oregánóval

A friss csiperke, legyen barna vagy fehér, egyaránt remek alapanyag! Szívesen készítek belőle finomságokat, és talán az is igaz,…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122574_koriander-110.jpg Koriander, a különleges

A koriander, amelynek gyökerét, termését, valamint friss, üde zöld leveleit egyaránt hosszú ideje fogyasztja az emberiség a világ…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/117000/117514_salsa-110.jpg Sugo, salsa: a sokoldalú paradicsomszósz

Az ősi gyökerekkel bíró salsa és a paradicsomot Európával elfogadtató sugo talán a legékesebb bizonyítéka annak, hogy milyen…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122567_csirkemajas-taska-110.jpg Mandula konyhai kalandjai

Mindenek előtt szeretnék bemutatkozni. 22 éves egyetemista lány vagyok, a fővárosban tanulok és élek immár 4 éve. Gyerekkoromat…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122619_kkk-cimlap-110.jpg Megjelent a Kiskegyed Konyhája szeptemberi száma

Szeretjük a Kiskegyed Konyháját. Sok-sok recept (a Mindmegettén is megtalálhatóak a régebbi számok receptjei!), kulináris…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122550_aegon-110.jpg Mennyibe kerül a gyerek?

A nőgyógyászra a pénzt eltetted? Anyukádék meg tudják venni a babaágyat? Kapunk kölcsön bébi monitort?... és megannyi hasonló…

Napi tipp
A kacsamájból készíthetünk különféle ízesítésű szendvicskrémeket, előételeket - vagy remek főételeket is alkothatunk. Kérd receptjeinket hírlevélben is! ►
Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
előző recept
következő recept