Zsíros pogácsa II.

default user icon
2

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 kg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 1 kis pohár tejföl
  • 1 tojás
  • kb. 6 dkg só
  • 5 dkg élesztő
  • 25 dkg zsír

Elkészítés

    Elkészítés: A hozzávalókat összegyúrjuk, az élesztőt belemorzsoljuk. A kész tésztát 1,5 cm vastagra nyújtjuk, lekenjük tojássárgájával, és így egy éjszakára hűtőbe tesszük. Sütés előtt megint lekenjük tojássárgájával, berácsozzuk, és nagyon kicsi szaggatóval szaggatjuk, vagy rudakat vágunk belőle. Előmelegített sütőben, közepes hőfokon kisütjük. Meg lehet szórni köménymaggal, sóval, sajttal, szezámmaggal ízlés szerint.Több hétig is eláll!

Megjegyzés

A receptet F.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Kovács Zoltánné 7 évvel ezelőtt
Azt szeretném kérdezni, hogy nyújtva, lekenve, hogy bűvészkeded be a hűtőbe?Ja! és a zsiradék és a kispohár tejföl nem kevés 1 kg liszthez?
Piros Sándorné 7 évvel ezelőtt
Szia! Szeretném +kérdezni, hogy szárított élesztővel is jó lehet? Köszi a választ! Üdv. Zsuzsa!

Hasonló Receptek