Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Zserbószelet

Hozzávalók

  • 35 dkg liszt
  • 20 dkg puha vaj vagy margarin
  • 5 dkg cukor
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1 db tojássárgája
  • 1 db tojás
  • 1/2 dl tej
  • 1 csipet só
  • 0,2 dl rum
  • A töltelékhez:
  • 25 dkg darált dió
  • 15 dkg porcukor
  • 1 db citrom reszelt héja
  • baracklekvár ízlés szerint
  • A csokimázhoz:
  • 9 tk kristálycukor
  • 5 tk víz
  • 3 ek kakaó
  • 2 ek vaj

Elkészítés

    1. A puha vajat összekeverjük a cukorral, a tojással és a tojássárgájával. Közben a tejben, csipetnyi cukorral megfuttatjuk az élesztőt. A lisztet elkeverjük a sóval, majd hozzáadjuk az élesztőt és a vajas keveréket. Jól kidolgozzuk, összegyúrjuk és a tésztát három részre osztjuk.
    2. A diót összevegyítjük a cukorral és a citrom héjával. Mindegyik lapot 35x25 cm-es nagyságúra nyújtjuk. Kivajazott tepsibe fektetjük az első lapot, villával megszurkáljuk, majd elsimítjuk a lekvárt és megszórjuk a dió felével. Ráhelyezzük a másik lapot és hasonlóképpen kenjük és szórjuk meg. Végül a harmadik lappal befedjük.
    3. Az összeállított süteményt megszurkáljuk és egy órát kelesztjük. A sütőt előmelegítjük 180 fokra és a megkelt süteményt szép aranysárgára sütjük, ehhez nagyjából 25-30 perc szükséges. Eközben elkészíthetjük a kakaómázat, melyet a kihűlt sütemény tetejére simítunk.

    8+1 JÓ TANÁCS A TÖKÉLETES ZSERBÓHOZ >>> 

    KLASSZIKUS, MÉZES ÉS VILLÁMGYORS: 10 ZSENIÁLIS VARIÁCIÓ ZSERBÓRA! >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin