Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zserbós sajttorta

MME MME
5/5
90 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • A tésztához (kis zserbógombócokhoz):
  • 25 dkg darált dió
  • 25 dkg darált háztartási keksz
  • 25 dkg nem túl folyós sárgabaracklekvár
  • 12,5 dkg porcukor
  • 2 evőkanál rum
  • 20 dkg étcsokoládé
  • 0,5 dl olaj
  • A sajtkrémes réteghez:
  • 8 doboz (125 g/doboz) Philadelphia natúr krém sajt
  • 4 dl habtejszín
  • 2 dkg (20 gramm) zselatinpor
  • 20 dkg kristálycukor
  • A díszítéshez:
  • a golyók formálásánál megmaradt csokoládé néhány evőkanál sárgabaracklekvár

Elkészítés

A diót a keksszel, a lekvárral, a porcukorral és a rummal összedolgozzuk. A masszából megnedvesített kézzel kb. 2,5 dekás gombócokat formálunk.

Az étcsokoládét nem túl forró vízgőzön, az olajat is hozzáöntve fölolvasztjuk - az olaj azért kell bele, hogy amikor majd szeleteljük a tortát, a puha sajtos réteg után könnyen szeletelhessük a kis golyókat is, az egész egyben maradjon, ne akadjon el a kés egy kemény csokoládé bevonaton. A gombócokat egy kiskanál segítségével egyenként belemártjuk és tálcára rakjuk, hogy a csokoládé megdermedhessen.

A kis zserbógolyókat egy 24 centi belső átmérőjű tortakarikában szép körben lerakjuk.

A krémsajtot átkanalazzuk egy tálba. 1,5 deci tejszín a zselatinporral addig forralunk, míg a zselatin föl nem oldódik benne. A tűzről lehúzva a cukrot beleszórjuk, és addig keverjük, míg ez is föloldódik benne. A többi tejszínt kemény habbá verjük. A cukros zselatint a krémsajtba keverjük, majd beleforgatjuk a tejszínhabot is.

Egyenletesen a zserbógolyókra simítjuk és letakarva hűtőszekrényben dermedni hagyjuk. Ez minimum 2-3 óra, de még jobb, ha egy egész éjjel benne hagyjuk, mert így az íze is összeérik.

Forró vízbe mártott késsel, cikkekre vágva tálaljuk. A szeletek tetejét a zserbógolyók készítésénél megmaradt csokoládéval és egy kevés kikevert baracklekvárral díszítjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss