Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Zserbós rakott palacsinta

default user icon

Hozzávalók

  • A palacsintához:
  • 10 dkg vaj
  • 4 db tojás
  • 20 dkg liszt
  • 1 csipet só
  • 5 dl tej
  • A töltelékhez:
  • meggydzsem (vagy bármilyen savanykás dzsem)
  • 10 dkg dió
  • 3-4 ek porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • cukrozott kakaó

Elkészítés

    1. A vajat habosra kavarjuk, egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat, a lisztet, sót, s a tejjel lassanként elkeverjük. Végül óvatos mozdulatokkal hozzákeverjük a kemény habbá vert tojásfehérjét.
    2. Lassú tűzön sütjuk, csak az egyik oldalát. Ha megsült, kicsúsztatjuk egy tálcára, (a megsült felével lefelé) és megkenjük meggydzsemmel, majd megszórjuk a porcukrokkal és vaníliás cukorral elkevert dióval.
    3. A következő palacsintát óvatosan rácsúsztatjuk a meggyes-diós rétegre, és megszórjuk a cukrozott kakaóval.A rétegezést addig folytatjuk, amíg kisül az utolsó palacsinta, melynek minkét oldalát megsütjük. 

    15 PERCES BANÁNOS PALACSINTA>>> 

    AMERIKAI PALACSINTA ÁFONYÁVAL>>> 

    ALMÁS PALACSINTA EGYSZERŰEN>>> 

Megjegyzés

A dzsemhez és a kakaóhoz, azért nem írtam mennyiséget, mert azt ízlés szerint adagolhatjuk (persze azért ne túlozzuk el az adagolást). Ha marad még palacsintatésztánk, akkor annak mindkét oldalát megsütöm és hagyományosan fogyasztjuk el.

era1225
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin