Keress receptre vagy hozzávalóra

Diétás zserbós palacsintatorony

Hozzávalók

  • 2,5 dkg zabliszt
  • 1,5 dkg fehérjepor ( sütikrém ízesítésűt használtam)
  • 1,5 dkg kókuszliszt
  • csipet só
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 db tojás
  • 1 dl cukormentes mandulatej ( vagy más növényi tej)
  • fél teáskanál kókuszolaj (a sütéshez)
  • A tetejére:
  • 2 dkg dió
  • 2 dkg eritrit
  • baracklekvár (házi cukormentes )
  • 2 kocka étcsokoládé (paleo)
  • diétás csokoládé öntet

Elkészítés

    1. A száraz hozzávalókat, a zablisztet, a fehérjeport, a kókuszlisztet, a sót és a sütőport összekeverjük. A tojást szétválasztjuk, és a sárgáját hozzáadjuk a száraz hozzávalókhoz. Hozzáöntjük a tejet. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan ezt is hozzákeverjük. 5 percig pihentetjük, majd egy serpenyőt kikenünk vékonyan kókuszolajjal, és közepes lángon kisütjük a mini palacsintákat. Körülbelül 1-1,5 evőkanálnyi masszát használunk egy palacsintához.
    2. A töltelékhez a diót először nyújtófával apróra törjük, majd a cukorral együtt kávédarálóba porrá őröljük. A palacsinta tetejét megkenjük a lekvárral, megszórjuk az eritrites dióval, majd rátesszük a következő palacsintát, és azt is megkenjük. Ezt folytatjuk egészen az utolsó palacsintáig, aminek a tetejét szintén megkenjük lekvárral, megszórjuk dióval és apróra vágott csokival, és leöntjük a csokoládésziruppal.

     OREOKRÉMES PALACSINTA MEGGYÖNTETTEL >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin