Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zserbógolyók

90 perc
egyszerű
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók kb. 15 db golyóhoz:
  • 15 dkg aszalt sárgabarack
  • 15 dkg darált dió
  • 3 cl narancslikőr vagy konyak
  • 1 evőkanál víz
  • 2 evőkanál porcukor
  • 1 evőkanál baracklekvár
  • 1 mokkáskanál rum
  • A bevonathoz:
  • 15 dkg ét tortabevonó
  • 1 evőkanál napraforgó olaj

Elkészítés

Elkészítés: A barackot apró darabokra vágjuk, meglocsoljuk az alkohollal (narancslikőr vagy konyak) és 1 evőkanál vízzel, kb. 1 órán át állni hagyjuk.

Ezután hozzáadjuk az összes többi alapanyagot úgy, hogy gyúrható masszát kapjunk. Kis golyókat formázunk belőle.

Majd gőz felett felolvasztott, olajjal elkevert csokoládéba mártjuk (segítségül fogpiszkálót használhatunk). Ha minden golyót bevontunk csokoládéval, hűtőbe tesszük.

Fogyasztás előtt kivesszük, tálra rendezzük, és tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss