Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Zserbógolyó

default user icon
2

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 15 dkg aszalt sárgabarack
  • 15 dkg darált dió
  • 2 evőkanál narancslikőr - vagy helyette konyak/rum/barack pálinka
  • 1 evőkanál víz
  • 2 evőkanál porcukor
  • 1 evőkanál baracklekvár
  • fél teáskanál rumaroma vagy rum
  • A csokibevonathoz:
  • 15 dkg ét tortabevonó vagy étcsokoládé
  • 1 teáskanál olaj

Elkészítés

    Elkészítés: 1. A barackokat meglocsoljuk az alkohollal és a vízzel, és állni hagyjuk kb. 1 órán át.

    2. Húsdarálóval megdaráljuk az aszalt barackokat, majd hozzáadjuk az összes többi hozzávalót úgy, hogy gyúrható legyen a massza.

    3. A masszából pici golyókat formázunk, majd betesszük a hűtőbe őket, hogy könnyebb legyen a csokiban megforgatni.

    4. A csokit gőz felett megolvasztjuk, majd hozzáadjuk az olajat, hogy ha megszilárdul, fényesebb maradjon. A golyókat megmártjuk a csokiban.

Megjegyzés

A narancslikőrt narancslével is lehet helyettesíteni. Én a barackot apróra össze szoktam vágni, nem darálom, de turmixban is lehet darabolni. Én vendégségben ettem ilyet először, aztán én is kipróbáltam.

valodititok
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

valodititok
Sajnálom, de ezt nem tudom megmondani, 1 hétnél tovább még nem próbálkoztam vele, mert mindig elfogyott.
esztikeesztike
Az a kérdésem hogy ezek a golyók meddig állnak el ha pl beakarom csomagolni őket szaloncukornak?

Hasonló Receptek

Magazin