Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zserbógolyó

30 perc
egyszerű
átlagos
6 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tej

Elkészítés

  1. A zserbógolyó elkészítéséhez a diót, a darált kekszet és a cukrot egy tálba szórjuk, és annyi lekvárt adunk hozzá, hogy összeálljon, de ne kapjunk ragacsos masszát.
  2. Ezután apró golyókat sodrunk, amit tálcára sorakoztatunk, és 30 percre hűtőbe rakjuk.
  3. Vízgőz felett a csokoládét megolvasztjuk az olajjal. A golyókat fogpiszkálóra tűzzük, megmártjuk a csokiban, majd egy almába tűzzük, és pihentetjük, amíg a csoki megdermed.
  4. Ezután egy villával alányúlunk, leemeljük a piszkákról a golyókat és tányérra helyezzük (így nem lesz foltos, maszatos az ujjunktól és a csokoládé is szép marad rajta). Azonnal kínáljuk. 

     

Megjegyzés

A zserbó nagy kedvenc, így biztos voltam benne, hogy ez is tetszik majd a családnak. Csak pár perc az összeállítása, aztán jöhet a gombócozás, végül a mártogatás. Egyenletesebben olvad meg a csoki, ha előtte sajtreszelőn lereszeljük. - AranyTepsi

Ezek is érdekelhetnek

Friss