Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zserbógolyó gyorsan

MME MME
Hozzávalók
  • A golyóhoz:
  • 20 dkg darált dió
  • 20 dkg darált keksz
  • 15 dkg baracklekvár
  • 1 ek kristálycukor
  • A bevonathoz:
  • 10 dkg tejcsoki
  • 1 ek étolaj
  • A díszítéshez:
  • 1 ek tortadara

Elkészítés

  1. A kekszet egy tálba daráljuk, majd rászórjuk a darált diót, a kristálycukrot, majd hozzákeverjük a baracklekvárt. Ha túl híg a lekvár, akkor elég belőle 10 dkg, de ha szilárdabb,
  2. akkor rakhatunk bele 15 dkg-ot. Jól összekeverjük, és egy evőkanál segítségével golyókat formálunk belőle. Majd kb. 10 percre fagyasztóba rakjuk a golyókat.
  3. Amíg hűlnek a golyók, addig a tejcsokit apró kockákra törjük, belerakjuk egy nagyobb bögrébe, és az étolajjal együtt mikró közepes fokozatán kicsit megmelegítjük, hogy felolvadjon a csoki, utána villával jól összekeverjük.
  4. Ha teljesen jó, folyékony állagú lett, akkor kivesszük a fagyasztóból a golyókat, egy mélyebb tányérba rakjuk, s fogvájó segítségével mindegyiket belemártogatjuk a csokiba, majd tortadarát szórunk rájuk, mindet egy nagyobb tányérra rakjuk, majd 1 órára a hűtőszekrénybe tesszük.

    17 ELRONTHATATLAN SÜTÉS NÉLKÜLI DESSZERTGOLYÓ >>> 

     

Ezek is érdekelhetnek

Friss