Zserbógolyó

Hozzávalók

  • 20 dkg darált dió
  • 20 dkg darált keksz
  • 25 dkg sárgabaracklekvár
  • 2 tábla étcsokoládé
  • 1 ek olaj

Elkészítés

    1. A diót, a kekszet és a lekvárt egy tálban összegyúrjuk. A masszából golyókat formázunk, és minimum 30-40 percre a hűtőbe vagy 15 percre a mélyhűtőbe tesszük.
    2. A felkockázott étcsokoládét gőz fölött felolvasztjuk, hozzákeverjük az olajat, majd langyosra hűtjük.
    3. A golyókat megmártjuk a csokimázban, tálcára tesszük, és mimimum 30 percet (vagy egy éjszakát) a hűtőben pihentetjük. Reszelt citrom- vagy narancshéjjal díszíthetjük.

      A RECEPT VIDEÓN >>> 

Annál finomabb lesz, minél jobban lehűtjük a még csoki nélküli golyókat, így ugyanis roppanósra szárad rajta a bevonat.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin