Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zserbógolyó

30 perc
egyszerű
olcsó
16 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A diót és a kekszet ledaráljuk, összekeverjük és a hozzáadjuk a lekvárt is. Jól összegyúrjuk.
  2. A masszából golyókat formázunk, és minimum 30-40 percre a hűtőbe vagy 15 percre a mélyhűtőbe tesszük.
  3. A felkockázott étcsokoládét gőz fölött felolvasztjuk, hozzákeverjük az olajat, majd langyosra hűtjük.
  4. A golyókat megmártjuk a csokimázban, tálcára tesszük, és mimimum 30 percet (vagy egész éjszakát) a hűtőben pihentetjük.
  5. Az elkészült zserbógolyókat reszelt citrom- és/vagy narancshéjjal díszíthetjük.

Nézzétek meg videón, hogyan készül sütés nélkül a zserbógolyó

 

Annál finomabb lesz, minél jobban lehűtjük a még csoki nélküli golyókat, így ugyanis roppanósra szárad rajta a bevonat.

Ezek is érdekelhetnek