Keress receptre vagy hozzávalóra
Hirdetes
Recept feltöltés

Zserbó

default user icon
6 4/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 35 dkg liszt
  • 20 dkg margarin
  • 15 dkg zsír
  • 5 dkg porcukor
  • 1 dkg élesztő
  • csipet sütőpor
  • 1 db tojás
  • A töltelékhez:
  • 20 dkg darált dió és 20 dkg porcukor keveréke
  • baracklekvár
  • A csokimázhoz:
  • 10 dkg porcukor
  • kakaópor
  • 2-3 dkg margarin

Elkészítés

    Elkészítés: Az élesztőt felfuttatjuk, majd a hozzávalókból tésztát gyúrunk. Egy tepsit kivajazunk, a tésztát három részre osztjuk, lisztezett deszkán dolgozunk, mert így a lapok nagyon vékonyak lesznek. Az első lapot behelyezzük a tepsibe, megkenjük baracklekvárral, megszórjuk a cukrozott dióval. Erre kerül a második lap, amit ismét megkenünk lekvárral és megszórunk diós keverékkel, majd erre jön a harmadik lap. Előmelegített, de nem forró sütőben, lassan, 150 fokon kb. 35 percig sütjük. Ha készen van és kihűlt, ellenőrizzük, hogy a szélei nem sültek-e meg, és ha kell, körbevágjuk. Ezután rásimítjuk a csokimázt.

Megjegyzés

Finom sütemény adventre.

MME
Hirdetes
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetes

Hozzászólások

bekiki
De,ehhez a mennyiséghez ez a zsiradék sok,nekem az imént még legalább 10 dkg lisztet kellett hozzá tenni!!De sebaj,már sül:)
katus1989
Nem tudom hogy én vagyok-e ultra péna vagy másnak se sikerül téglalap alakú tészta? Én a végén úgy lapogatom a kezemmel, de már elszakad!Meg úgy tapasztom be tésztával az üres helyeket, meg ahol lukas a tészta!l
rkryszta
Nekem is sok lett így a margarin+zsír mennyiség!
mamaegy1
a libazsír nagyon ütős bele? köszi!
Rony84
Én is ezt ismerem, és isteni, de én úgy tudom, hogy vagy 20 dkg sütőmargarin kell bele, v. 15 dkg zsír, és csipet só is kell bele, a sütőporból fél csomag, az élesztőt pedig 1 dl tejben 1 kockacukorral futtatom meg. Fontos, hogy megtöltve is hagyni kell egy órát kelni, és csak azután megszurkálva lehet sütni. A máz a kihűlt tésztára kerül.
Pacza
Nem sok egy kicsit a tésztához a margarin plusz még zsír is? Ezt szoktam én is sütni, de vagy margarinnal, vagy zsírral. ( zsírral omlósabb)
Hirdetes

Hasonló Receptek

Magazin

Hirdetes
Hirdetes