Zserbó

default user icon
6 4/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 35 dkg liszt
  • 20 dkg margarin
  • 15 dkg zsír
  • 5 dkg porcukor
  • 1 dkg élesztő
  • csipet sütőpor
  • 1 db tojás
  • A töltelékhez:
  • 20 dkg darált dió és 20 dkg porcukor keveréke
  • baracklekvár
  • A csokimázhoz:
  • 10 dkg porcukor
  • kakaópor
  • 2-3 dkg margarin

Elkészítés

    Elkészítés: Az élesztőt felfuttatjuk, majd a hozzávalókból tésztát gyúrunk. Egy tepsit kivajazunk, a tésztát három részre osztjuk, lisztezett deszkán dolgozunk, mert így a lapok nagyon vékonyak lesznek. Az első lapot behelyezzük a tepsibe, megkenjük baracklekvárral, megszórjuk a cukrozott dióval. Erre kerül a második lap, amit ismét megkenünk lekvárral és megszórunk diós keverékkel, majd erre jön a harmadik lap. Előmelegített, de nem forró sütőben, lassan, 150 fokon kb. 35 percig sütjük. Ha készen van és kihűlt, ellenőrizzük, hogy a szélei nem sültek-e meg, és ha kell, körbevágjuk. Ezután rásimítjuk a csokimázt.

Megjegyzés

Finom sütemény adventre.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Krisztina 3 évvel ezelőtt
De,ehhez a mennyiséghez ez a zsiradék sok,nekem az imént még legalább 10 dkg lisztet kellett hozzá tenni!!De sebaj,már sül:)
Deák Kata 4 évvel ezelőtt
Nem tudom hogy én vagyok-e ultra péna vagy másnak se sikerül téglalap alakú tészta? Én a végén úgy lapogatom a kezemmel, de már elszakad!Meg úgy tapasztom be tésztával az üres helyeket, meg ahol lukas a tészta!l
Papp-Győri Krisztina 5 évvel ezelőtt
Nekem is sok lett így a margarin+zsír mennyiség!
máté elvira 6 évvel ezelőtt
a libazsír nagyon ütős bele? köszi!
Pap Veronika 8 évvel ezelőtt
Én is ezt ismerem, és isteni, de én úgy tudom, hogy vagy 20 dkg sütőmargarin kell bele, v. 15 dkg zsír, és csipet só is kell bele, a sütőporból fél csomag, az élesztőt pedig 1 dl tejben 1 kockacukorral futtatom meg. Fontos, hogy megtöltve is hagyni kell egy órát kelni, és csak azután megszurkálva lehet sütni. A máz a kihűlt tésztára kerül.
Petyaanya 12 évvel ezelőtt
Nem sok egy kicsit a tésztához a margarin plusz még zsír is? Ezt szoktam én is sütni, de vagy margarinnal, vagy zsírral. ( zsírral omlósabb)

Hasonló Receptek