Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Zserbó VIII.

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 70 dkg liszt
  • 2 tojás
  • 10 dkg cukor
  • 40 dkg margarin
  • 2 dl tej
  • 2 dkg élesztő
  • csipet sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • A töltelékhez:
  • 24 dkg darált dió
  • 24 dkg cukor
  • 40 dkg baracklekvár
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • A csokimázhoz:
  • 10 dkg cukor
  • 3 dkg cukrozatlan kakaópor
  • 1 evőkanál margarin

Elkészítés

    Elkészítés: A tésztához az élesztőt langyos tejben pici cukorral és liszttel felfuttatjuk. A tésztához való többi hozzávalót összegyúrjuk, és hozzáadjuk az élesztőt is. 3 cipót készítünk belőle, kb. 1/2 órát pihentetjük, majd egyenként kinyújtjuk.

    Az első tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, megkenjük lekvárral, és rászórjuk a cukorral és a vaníliás cukorral összekevert diót. Rátesszük a második lapot, ezt szintén mekenjük lekvárral, majd
    megszórjuk a diós keverékkel. Erre kerül a harmadik lap, amit hústűvel vagy villával megszurkáljuk, majd közepes lángon (180 fok) előmelegített sütőben megsütjük kb. 30 perc alatt.

    Ha kihűlt, a tetejére a csokimázhoz a cukrot a kakaóporral összefőzzük egy kevés vízzel, míg nem kezd gyöngyözni, majd beletesszük a margarint, és elkeverjük. Ezt ráöntjük a kihűlt tészta tetejére, elsimítjuk egyenletesen, és hagyjuk megdermedni.

Megjegyzés

Érdemes egy éjszakát állni hagyni, hogy az ízek összeérjenek.

kuksi09
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek