Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Zserbó V.

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 70 dkg liszt
  • 2 tojás
  • 10 dkg cukor
  • 40 dkg margarin
  • 2 dl tej
  • 2 dkg élesztő
  • pár csipetnyi sütőpor
  • egy csipet só
  • A töltelékhez:
  • 24 dkg darált dió vagy mák
  • 24 dkg cukor
  • 40 dkg lekvár
  • A tetejére:
  • csokimáz
  • tojás a kenéshez

Elkészítés

    Elkészítés: Az élesztőt langyos tejben cukorral felfuttatjuk. A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, hozzáöntjük a megkelt élesztőt, a cukrot, a tojást és a sütőport. Jól összedolgozzuk, majd a tésztát 6 egyenlő részre osztjuk, és mindegyiket tepsi méretű lapokra nyújtjuk, de tészta ne érjen egészen a széléig mert kelésnél terjeszkedik még.

    Az alsó lapot megkenjük lekvárral, cukorral elkevert darált dióval megszórjuk, majd ráhelyezzük a következő lapot, és ugyanezt a műveletet folytatjuk, amíg össze nem áll a sütemény. Az utolsó, legfelső lapot már nem kell megkenni.

    A tetejét megkenjük tojássárgájával, majd pihenni hagyjuk 1/4 órát, végül megkenjük a fehérjével is, és újabb 1/4-1/2 órát pihentetjük. Végül villával egyenletesen szurkáljuk meg a tetejét.

    30 perc alatt előmelegített 180 fokos sütőben megsül.

Megjegyzés

Ezt a receptet a nagymamámtól tanultam, az ő zserbója sokkal jobb, mint a hagyományos 3 lapos zserbó.

Seraphine
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin