Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső
120 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 35 dkg liszt
  • 30 dkg vaj
  • 5 dkg porcukor
  • 5 dkg élesztő
  • 1 tojás + 1 tojásfehérje
  • 1 dl langyos tej
  • csipet cukor az élesztőhöz
  • 1 tojássárgája a tészta lekenéséhez
  • A töltelékhez:
  • 30 dkg porcukorral elkevert darált dió
  • 40 dkg sárgabaracklekvár
  • 10 dkg étcsokoládé

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához az összemorzsolt élesztőt a langyos tejben a cukorral felfuttatjuk. Egy tálban a lisztet és a puha vajat alaposan összedolgozzuk. Hozzáadjuk a tojást, a felfutott élesztőt, a porcukrot, majd összegyúrjuk. A tészta akkor jó, ha már elválik a táltól. Az elkészült tésztát 4 egyenlő részre osztjuk, és 1-1 darabot kerek tortaformájúra nyújtjuk.

Az első, vékonyra nyújtott lapot betesszük a sütőpapírral kibélelt tortaformába, megkenkük baracklekvárral, megszórjuk a porcukorral elkevert darált dióval, ráhelyezzük a második tésztalapot, erre megint lekvár majd darált dió jön, így folytatjuk, amíg az alapanyagok tartanak. A tetejét a villával felvert tojássárgájával vékonyan bekenjük, majd hústűvel megszurkáljuk.

Egy órán át pihentetjük, majd 180 fokos sütőben kb. 40 perc alatt megsütjük. A formában hagyjuk kihűlni.

Amíg hűl, gőz felett megolvasztjuk az étcsokoládét (egy pici vajat is tehetünk a csokihoz), és vékonyan elkenjük a tészta tetején. Dekorcukorral megszórhatjuk.

Megjegyzés

Frissen is nagyon finom, de 1-2 nap után az igazi. - Csilien

Ezek is érdekelhetnek

Friss