Elkészítés: A tésztához az összemorzsolt élesztőt a langyos tejben a cukorral felfuttatjuk. Egy tálban a lisztet és a puha vajat alaposan összedolgozzuk. Hozzáadjuk a tojást, a felfutott élesztőt, a porcukrot, majd összegyúrjuk. A tészta akkor jó, ha már elválik a táltól. Az elkészült tésztát 4 egyenlő részre osztjuk, és 1-1 darabot kerek tortaformájúra nyújtjuk.
Az első, vékonyra nyújtott lapot betesszük a sütőpapírral kibélelt tortaformába, megkenkük baracklekvárral, megszórjuk a porcukorral elkevert darált dióval, ráhelyezzük a második tésztalapot, erre megint lekvár majd darált dió jön, így folytatjuk, amíg az alapanyagok tartanak. A tetejét a villával felvert tojássárgájával vékonyan bekenjük, majd hústűvel megszurkáljuk.
Egy órán át pihentetjük, majd 180 fokos sütőben kb. 40 perc alatt megsütjük. A formában hagyjuk kihűlni.
Amíg hűl, gőz felett megolvasztjuk az étcsokoládét (egy pici vajat is tehetünk a csokihoz), és vékonyan elkenjük a tészta tetején. Dekorcukorral megszórhatjuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre