Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zserbó, te édes

120 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 60 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 4 kanál cukor
  • 1 mokkáskanál szódabikarbona
  • bő fél csésze tejben felfuttatott 3 dkg élesztő
  • A töltelékhez:
  • 1 üveg savanykás lekvár
  • 50 dkg dió
  • 20 dkg cukor
  • 10 dkg vaj
  • 6 kanál méz
  • A csokimázhoz:
  • 8 púpozott kanál porcukor
  • 4 kanál kakaó
  • diónyi vaj

Elkészítés

Elkészítés: A tészta hozzávalóiból puha, rugalmas tésztát gyúrtam, 3 egyenlő részre osztottam, és rendre kinyújtottam őket vékony lapokra.

A tepsibe sütőpapírt simítottam, ráterítettem az első tésztalapot és megkentem jó vastagon savanykás eperlekvárral, megszórtam a cukorral összekevert darált dióval, amit meglocsoltam olvasztott méz és vaj keverékével. Utána jöhetett a következő lap, ismét lekvár, ezúttal barack és megint cukros dió megöntözve mézes vajjal. Végezetül beterítettem az utolsó lappal.

Tiszta konyharuhával letakartam, és 1 órát pihentettem, majd villával megszurkáltam, és forró sütőbe dugtam. Körülbelül 3/4 órát sült, amíg a tészta a tepsi szélétől szépen elvált, a teteje meg enyhén rózsaszínűre pirult. Akkor hagytam kihűlni a tepsiben, majd a sütőpapír segítségével könnyedén át tudtam emelni egy nagy tálcára.

A csokimázhoz összekevertem a hozzávalókat annyi tűzforró vízzel, amennyivel egy pasztaszerű massza nem lett az egészből. Ezzel bevontam a sütemény tetejét, és egész estére a kamrában hagytam megszilárdulni.

Megjegyzés

Nagytepsis adag, kitűnő, laktató desszert. - sildiko2

Ezek is érdekelhetnek

Friss