Zserbó szelet

default user icon
40 5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók kb. 36 szelethez:
  • A tésztához:
  • 35 dkg liszt
  • 1 tojás
  • 5 dkg cukor
  • 20 dkg margarin
  • 1 dl tej
  • 1 dkg élesztő
  • csipetnyi sütőpor
  • A töltelékhez:
  • 12 dkg darált dió
  • 12 dkg cukor
  • 20 dkg lekvár
  • A bevonathoz:
  • 4 evőkanál kakaó
  • 4 evőkanál cukor
  • 5 dkg vaj
  • 1 evőkanál tojásfehérje

Elkészítés

    Elkészítés: Az élesztőt langyos tejben egy kockacukorral felfuttatjuk. A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáöntjük a megkelt élesztőt, a cukrot, a tojást, a csipetnyi sütőport és csipet sót, jól összedolgozzuk. A tésztát 3 egyenlő részre osztjuk. Mindegyik lapot kinyújtjuk egy 35x25 cm nagyságú sütőlemez méretére, de a tészta ne érjen egészen a sütőlap széléig, mert a kelésnél és a sütésnél terjeszkedik. Az alsó lapot megkenjük lekvárral, meghintjük a darált dió és a porcukor keverékének a felével. Ráhelyezzük a másik lapot, azt is hasonlóképpen kenjük meg és töltjük. Erre rátesszük a harmadik lapot úgy, hogy a széleket is betakarjuk vele. A tésztát szobahőmérsékleten egy órán át kelesztjük. A sütőt 180 C-fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. A tészta tetejét megszurkáljuk, és az előmelegített sütőben, lassan sütjük, míg a teteje egyenletes világospiros lesz (kb. 12-15 perc). A megsült tésztát, ha kihűlt, bevonjuk csokoládémázzal. Ehhez a kakaóport a cukorral és kevés vízzel simára keverjük, és állandóan kevergetve nagyon sűrűre befőzzük. A tűzről levéve beledobjuk a vajat, és addig keverjük, amíg a vaj elolvad. Mielőtt a tésztára öntjük, belekeverjük a tojásfehérjét a már langyosra hűlt mázba, ettől még fényesebbé válik. A tésztára öntjük, elsimítjuk, hagyjuk jól megdermedni. Ehhez néhány órára szükség lesz! Ha kihűlt hosszúkás szeletekre (vagy kis kockákra) vágjuk.

    Munka: kb. 1 óra
    Fogyasztható: kb. 5 óra múlva
    1 adag: 124 kcal kcal

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Tímea 3 évvel ezelőtt
Holnap tervezem készíteni, az lenne csak a kérdésem, hogy sütőpor nélkül szódabikarbónával is jó lenne ? Mekkora arányban? Nagyon köszönöm! Timi
Szabó Zsuzsanna 3 évvel ezelőtt
Az egyik kedvenc sütim, de most először sütöttem. Isteni finom lett! Köszönöm a receptet, örök darab lesz! :)
Szabóné Móni 4 évvel ezelőtt
Életem első (de nem utolsó!) zserbója. Köszönet a receptért!! Kellemes ünnepeket! :))
Füle Regina 4 évvel ezelőtt
éjjel sütöm remélem éjfélre kiderül milyen lett
Bartos Gabriella 4 évvel ezelőtt
Holnap meg is sütöm :)
Kovács Melinda 4 évvel ezelőtt
Nekem is ez lett az első zserbóm, és mondhatom jól sikerült! :) Köszi!
Sukine Kitti 5 évvel ezelőtt
Elkészítettem a férjem kedvence volt és most még jobban az lett köszönöm a receptet!!!
Kiss Krisztina 5 évvel ezelőtt
Tegnap elött készítettem el...ma is van még belőle és jelentem: PUHA! :) és nagyon finom..köszönöm a receptet!
Gergely Irma 5 évvel ezelőtt
Ma készítem el...Ez lesz az első zserbóm...;)
F. Éva 5 évvel ezelőtt
Köszönöm a receptet, tényleg tökéletes!!! A Férjem pedig egyenesen imádja és a család is!

Hasonló Receptek

Magazin