Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zserbó szelet VI.

90 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 50 dkg finomliszt
  • 25 dkg margarin
  • 6 dkg cukor
  • 3 evőkanál tejföllel eldörzsölt 1,5 dkg élesztő
  • 2 tojássárga
  • kevés só
  • A töltelékhez:
  • 25 dkg darált dió
  • 20 dkg cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • Valamint:
  • baracklekvár vagy málnadzsem
  • A mázhoz:
  • 20 dkg étcsokoládé
  • 2 evőkanál olaj

Elkészítés

Elkészítés: A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, hozzáadjuk a cukrot, a tejfölben feloldott élesztőt, kevés sót és a 2 tojássárgáját. Könnyen formálható tésztává gyúrjuk. Fél órát pihentetjük.

4 cipót formálunk belőle, és közepes tepsi nagyságúra kinyújtjuk.

A töltelék hozzávalóit összekeverjük, és 3 részre osztjuk. A tepsit sütőpapírral kibéleljük, majd az első lapot a tepsibe helyezzük, megkenjük barack- vagy málnaízzel, és beszórjuk a töltelék harmadával. Ezt ismételjük a második és harmadik lappal, végül a negyedik lappal befedjük.

Előmelegített sütőben, alacsony hőfokon sütjük. Amikor kihűlt, rácsra borítjuk, a sütőpapírt eltávolítjuk. Tehát az alja lesz a teteje, amit lekvárral megkenünk, és csokoládémázzal bevonunk. A mázhoz a csokoládét gőz fölött feloldjuk, és az olajjal simára keverjük. Amikor kissé kihűlt, de még könnyen kenhető, akkor vonjuk be vele a tésztát.

Díszíthetjük a mázat őrölt dióval, dió gerezdekkel.

Ezek is érdekelhetnek

Friss