Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zserbó pohárkrém

MME MME
1 5/5
45 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 20 dkg étcsokoládé
  • 2 dl habtejszín
  • 4 tojássárgája és tojásfehérje szétválasztva
  • 10 dkg cukor
  • rumaroma
  • Valamint:
  • 8 dkg házi baracklekvár
  • A tésztához:
  • 10 dkg búzaliszt
  • 10 dkg darált dió
  • 12 dkg dkg vaj
  • 6 dkg porcukor
  • 1 dkg vaníliás cukor
  • 1 db tojássárgája
  • 1 db citrom reszelt héja

Elkészítés

Elkészítés: A csokoládét vízgőz felett lassan olvasztjuk. A tejszínhabot óvatosan nem túl keményre felverjük. A sárgáját habosra verjük a fele mennyiség cukorral (5 dkg), ezután a fehérjét is felverjük a cukor másik felével (5 dkg). Fontos, hogy minden habot külön verünk fel!

Következő lépésben a sárgájából készített habot keverjük az olvasztott csokoládé alá óvatosan, és csak ezután a tejszínhabot és a fehérjehabot. Kevés rumaromával ízesítjük. Óvatosan homogén krémmé keverjük.

A tésztához a lisztet a vajjal elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a darált diót, a porcukrot, a vaníliás cukrot és a tojássárgáját, belereszeljük a citrom héját, és a tésztát gyorsan összedolgozzuk. Fagyasztóban pihentetjük kb. 15 percet, ezután sütőpapírral bélelt tepsire reszeljük, és 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük a morzsánkat.

A pohárkrémhez a sült diós linzermorzsánkat szórjuk a pohár aljára, erre ráhalmozzuk a csokoládéhabot, rácsurgatjuk a baracklekvárt. Tetejét kevés darált dióval szórjuk meg.

Megjegyzés

Péter András receptje, fotó: Tóth András, teríték: Butlers - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss