Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Zserbó pohárkrém

default user icon
5/5

Hozzávalók

  • 9 dkg étcsokoládé
  • 2 dl tejszín (30 %-os zsírtartalmú, állati eredetű)
  • 1 csipet só
  • 5 dkg dió
  • 8 dkg sárgabaracklekvár

Elkészítés

    1. A csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk, majd folyamatos kevergetés mellett langyosra hűtjük. A hűtött tejszínt egy csipet sóval kemény habbáverjük egy kézimixer segítségével. Először egy keveset a tejszínből a csokoládéhoz kanalazunk, és fellazítjuk, majd apránként a tejszínbe adagoljuka csokoládét, és óvatos mozdulatokkal összeforgatjuk.
    2. A diót száraz serpenyőben illatosra pirítjuk, majd késsel durvára vágjuk (vagy egy mozsárban megtörjük). A felét a poharak aljába szórjuk, majd rácsorgatjuk a baracklekvárt. 
    3. Erre kanalazzuk a csokoládés krémet, majd a desszert tetejére szórjuk a maradék pirított diót. Fogyasztás előtt minimum 20 percig hűtjük. 

    MÉZES ZSERBÓ EGYSZERŰEN>>> 

    ZSERBÓGOLYÓ>>> 

    ZSERBÓ ALAPRECEPT>>> 

Megjegyzés

Recept, styling: Filep Kata, fotó: Tóth András

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin