A tészta hozzávalóiból tésztát gyúrunk. Három egyenlő részre osztjuk és fél órán át állni hagyjuk.
Sütőpapírral bélelünk ki egy tepsit és előmelegítjük a sütőt 180 °C fokra. A tésztadarabokat kókuszliszttel megszórt gyúródeszkán kinyújtjuk. A darált diót elkeverjük az eritrittel. Az egyik tésztalapot a sütőpapírra helyezzük, megkenjük lekvárral, rászórjuk az eritrit-dió felét, majd ráterítjük a második tésztalapot, erre ismét lekvár kerül, rászórjuk a darált dió másik felét és végül befedjük a harmadik tésztalappal.
Sütőbe tesszük és aranybarnára sütjük 25-30 perc alatt. Ha kész, hűlni hagyjuk, majd ha kihűlt, megolvasztjuk az étcsokoládét, hozzákeverjük az olajat és ezzel bevonjuk a sütemény tetejét. Maréknyi francia drazséval megszórjuk, dermedni hagyjuk, majd karácsonyfa alakúra igazítjuk, egy sablon segítségével.
Végül 5 dkg kókuszzsírt habosítsunk ki 5 dkg porrá őrölt eritrittel, és készítsünk a fánkra "girlandot".
Nem szeretjük a gluténmentes lisztkeverékeket, így a zserbóra is kellett megoldást találnom. Ilyen lett. Tudom a francia drazsé nem cukormentes, de nekem csak a gluténmentességre kellett törekednem. Cukor nélküli díszítő cukorkák is kaphatóak. A formázásnál a lehulló daraboknak a család apraja-nagyja örülni fog, ha véletlenül mégsem, gyúrjuk össze kókuszgolyónak! - scarlett69
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!