Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zserbó korongok

60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 10 dkg zsír
  • 10 dkg margarin
  • fél csomag sütőpor
  • 1 egész tojás
  • 8 dkg porcukor
  • 30 dkg liszt
  • 2 dkg élesztő
  • 1 (bio) citrom reszelt héja és leve
  • A töltelékhez:
  • 10 dkg darált dió
  • 1 citrom reszelt héja
  • 7-8 dkg porcukor
  • sárgabaracklekvár
  • A bevonáshoz:
  • 10 dkg étcsoki
  • margarin
  • olaj

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához az élesztőt belemorzsolom a lisztbe, és a többi hozzávalóval összedolgozom sima tésztává. Vékonyra kinyújtom, és tetszés szerinti kiszúróval kiszaggatom.

A korongok felét sütőpapírral bélelt sütőlapra teszem, a széleit vékonyan lekenem tojással. A lekent korongok közepébe egy kis kupac lekvárt teszek, a lekvárra pedig a cukorral és citromhéjjal összekevert darált diót. Egy másik lapot helyezek a töltelék tetejére, és a széleket finoman lenyomkodom.

180 fokos sütőben 15-20 perc alatt megsütöm. Amikor kihűltek, azolajjal és margarinnal felolvasztott csokoládéba beleforgatom, tálcára teszem, és dermedés után tálalom.

Ezek is érdekelhetnek

Friss