Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zserbó Gabitól

120 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 50 dkg liszt
  • 30 dkg margarin
  • 8 dkg cukor
  • 1 tojás
  • 1/2 csomag instant élesztő
  • 1 lapos teáskanál sütőpor
  • 1 dl tej
  • 1 mokkáskanál só
  • 25 dkg darált dió
  • 15 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • kb. 30 dkg pikáns lekvár
  • A tetejére:
  • csokimáz

Elkészítés

Elkészítés: A diót összekeverjük a porcukorral, 3 részre osztjuk.

A tésztához a lisztben szétmorzsoljuk a margarint, majd hozzáadjuk a tojást, a sót, a cukrot, az élesztőport, a sütőport és 1 dl tej fokozatos adagolásával a tésztát összegyúrjuk. 15 percig letakarva pihentetjük.

4 felé osztjuk a tésztát, és egyenként közepes tepsi méretére nyújtjuk. A tésztaközöket előbb lekvárral megkenjük, elosztjuk rajta a cukrozott diót. A 4. fedőlappal befedjük, és normál hőmérsékleten kelesztjük 1 órát.

A sütőt közben előmelegítjük, a tésztát villával megszurkáljuk, és előmelegített 180 fokos sütőben kb. 35-40 perc alatt megsütjük.

Elkészítjük a csokimázat és a langyosra hűlt süteményre kenjük. Teljes dermedés után szeletelhetjük, de jót tesz neki, ha egy éjszakát pihen a sütemény.

Ezek is érdekelhetnek

Friss