Keress receptre vagy hozzávalóra

Zserbó bonbon

default user icon
1 4.7/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók 30-40 bonbonhoz:
  • 20 dkg aszalt sárgabarack
  • 20 dkg dió
  • 20 dkg sárgabarack- vagy narancslekvár
  • 2 evőkanál porcukor (nádcukor és édesítő is lehet)
  • víz vagy rum
  • 30 dkg étcsokoládé
  • 3-4 dkg vaj
  • 5 dkg fehércsokoládé
Főzz és nyerd
meg a nyaralásod!
Töltsd fel a kedvenc olasz receptedet, és
nyaralj Olaszországban a Mindmegette.hu
és a TDM Travel jóvoltából.

Elkészítés

    Elkészítés: A barackokat langyos vízbe áztassuk be. Amikor már nagyon puhák, daráljuk le teljesen pépesre. A diót is daráljuk le, és keverjük el a porcukorral. A pépet keverjük el a dióval és annyi lekvárral, hogy jól formázható masszát kapjunk. A masszából formázzunk diónyi golyókat, és tegyük a hűtőbe dermedni őket.

    Amikor már jól összeálltak a golyók, tűzzünk beléjük fogpiszkálókat, és mártsuk bele a vajjal felolvasztott étcsokoládéba. A pálcikákon lógó bonbonokat tűzzük habszivacsba vagy valamilyen dobozba. A tetejüket, még amikor meleg a máz, szórjuk meg reszelt fehér csokoládéval, de tehetünk rájuk diódarabokat is.

Megjegyzés

Nagyon egyszerűen, mindenféle különleges eszköz nélkül készíthetünk zserbó ízű bonbonokat házilag.

ritakonyhaja
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

esztikeesztike 7 évvel ezelőtt
Megtudnád mondani hogy meddig állnak el a bonbonok? Beakarom csomagolni őket szaloncukornak.

Hasonló Receptek

Magazin