Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zserbó alaprecept

90 perc
bonyolult
megfizethető
8 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej
  • Diófélék

Elkészítés

  1. A zserbó elkészítéséhez a diót összekeverjük a porcukorral, a citrom lereszelt héjával és a vaníliás cukorral.
  2. Az élesztőt langyos tejben felfuttatjuk. A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal. Hozzáadjuk az élesztős tejet, a szódabikarbónát, a porcukrot, a tojássárgáját, a vaníliás cukrot és a tejfölt, és jól összedolgozzuk.
  3. Az összegyúrt tésztát három részre osztjuk. Az első részt kinyújtjuk, és kibéleljük vele a 24×38 cm-es tepsit. Megkenjük a baracklekvár felével, meglocsoljuk 1 ek rummal, majd rászórjuk a cukros dió felét. Beborítjuk a másik kinyújtott tésztalappal, amit ismét megkenünk lekvárral, megöntözünk rummal, és rászórjuk a dió másik felét. Ráhelyezzük a harmadik kinyújtott tésztát, kissé rányomkodjuk, és villával megszurkáljuk.
  4. Előmelegített sütőben 200 fokon kb. 30 perc alatt világosbarnára sütjük, majd a tepsiben hagyjuk kihűlni. Amíg hűl a tészta, elkészítjük a mázat. Az étcsokoládét vízgőz felett felolvasztjuk az olajjal, és a süteményre kenjük. Megvárjuk, amíg megszárad, majd felszeleteljük. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss