Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Zsenge zöldborsófőzelék

default user icon

Hozzávalók

  • 50 dkg fagyasztott borsó
  • 1/2 dl olaj
  • 3 dl tej
  • 5 dkg liszt
  • 1/3 csokor petrezselyemzöld
  • 1 csipet só
  • 2 ek cukor
  • 1 csipet fokhagymás só
  • 1 csipet pirospaprika
  • 1 bors

Elkészítés

    1. Az olajat felhevítjük. Beleöntjük a fagyasztott borsót, majd ha a borsó felhevült, fűszerezzük, de a sót és a petrezselyemzöldet még nem tesszük bele! Ezt az egészet átforgatjuk, kicsit pároljuk. 
    2. Míg a borsónk párolódik készítünk egy tejes habarást úgy, hogy a 3 dl tejet habosra keverjük. Ekkor hozzáadjuk a lisztet: így sima habarást kapunk.
    3. Ha elég puhára párolódott a zöldborsó, akkor hozzáadjuk a sót és a finomra/fél finomra vágott petrezselyemzöldet. Ezt is átforgatjuk, de most már ügyelve, hogy a borsószemek ne törjenek össze.
    4. Most már hozzáadhatjuk a tejes habarást. Állandó kevergetés mellet, figyelve, hogy a tej ne égjen le az aljára! Ha kiforrta magát és eléggé besűrűsödött, elkészült. Ugyanígy elkészíthető a finomfőzelék is csak ott francia zöldség keverékkel készítjük.
    5. Ezután ízlés szerint készíthetünk hozzá sült virslit, kolbászt, főtt vagy tükörtojást. 

    OLCSÓ, GYORS ÉS EGYSZERŰ: A LEGJOBB FŐZELÉKEK EGY HELYEN >>> 

    ZÖLDBORSÓs fogások >>> 

    ISTENI FELTÉTEK >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin