Zsenge zöldborsófőzelék

default user icon

Hozzávalók

  • 50 dkg fagyasztott borsó
  • 1/2 dl olaj
  • 3 dl tej
  • 5 dkg liszt
  • Ízesítéshez:
  • 1/3 csokor petrezselyemzöld
  • 1 csípet só
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 csipet fokhagymás só
  • 1 csípet pirospaprika
  • 1 bors (nagyon pici, csak ha frissen őrölt)
  • Feltét:
  • virsli
  • kolbász
  • tojás

Elkészítés

    1. Az olajat felhevítjük. Beleöntjük a fagyasztott borsót, majd ha a borsó felhevült, fűszerezzük, de a sót és a petrezselyemzöldet még nem tesszük bele! Ezt az egészet átforgatjuk, kicsit pároljuk. 
    2. Míg a borsónk párolódik készítünk egy tejes habarást úgy, hogy a 3 dl tejet habosra keverjük. Ekkor hozzáadjuk a lisztet: így sima habarást kapunk.
    3. Ha elég puhára párolódott a zöldborsó, akkor hozzáadjuk a sót és a finomra/fél finomra vágott petrezselyemzöldet. Ezt is átforgatjuk, de most már ügyelve, hogy a borsószemek ne törjenek össze.
    4. Most már hozzáadhatjuk a tejes habarást. Állandó kevergetés mellet, figyelve, hogy a tej ne égjen le az aljára! Ha kiforrta magát és eléggé besűrűsödött, elkészült. Ugyanígy elkészíthető a finomfőzelék is csak ott francia zöldség keverékkel készítjük.
    5. Ezután ízlés szerint készíthetünk hozzá sült virslit, kolbászt, főtt vagy tükörtojást. 

Megjegyzés

"Úgy tálaljuk ,hogy mosolyogjon az ételünk" :D Jó étvágyat kívánok hozzá.

Gabriel Holtner
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin