A zöldborsófőzelékhez az olajat felhevítjük. Beleöntjük a fagyasztott borsót, majd ha a borsó felhevült, fűszerezzük, de a sót és a petrezselyemzöldet még nem tesszük bele! Ezt az egészet átforgatjuk, kicsit pároljuk.
Míg a borsónk párolódik készítünk egy tejes habarást úgy, hogy a 3 dl tejet habosra keverjük. Ekkor hozzáadjuk a lisztet: így sima habarást kapunk.
Ha elég puhára párolódott a zöldborsó, akkor hozzáadjuk a sót és a finomra/fél finomra vágott petrezselyemzöldet. Ezt is átforgatjuk, de most már ügyelve, hogy a borsószemek ne törjenek össze.
Most már hozzáadhatjuk a tejes habarást. Állandó kevergetés mellet, figyelve, hogy a tej ne égjen le az aljára! Ha kiforrta magát és eléggé besűrűsödött, elkészült. Ugyanígy elkészíthető a finomfőzelék is csak ott francia zöldség keverékkel készítjük.
Ezután ízlés szerint készíthetünk hozzá sült virslit, kolbászt, főtt vagy tükörtojást.