Keress receptre vagy hozzávalóra

Zsenge tökfőzelék

Hozzávalók

  • 1 db nagyobb, zsenge tök
  • 1 csokor kapor
  • 1/2-1 tk pirospaprika
  • 1 pohár tejföl
  • 2 ek liszt

Elkészítés

    1. A tököt megtisztítjuk, legyaluljuk (vagy gyalultat veszünk), kicsit megsózzuk, majd lábosban, fedő alatt, közepes lángon puhára pároljuk. Végül hozzáadjuk az apróra vágott kaprot is.
    2. A tejfölt összekeverjük a liszttel és a pirospaprikával, majd ezzel behabarjuk a főzeléket. Összerottyantjuk, és tálaljuk. 
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

bednem 2 évvel ezelőtt
Szép kapor kellette magát a piacon, így egyértelmű volt, hogy tökkel párosítom. Tudom ez az egyik olyan étel, ami vagy bejön valakinek vagy sem. Mi az előbbihez tartozunk. Szombati ebédre fasírttal jó választásnak bizonyult.

Hasonló Receptek

Magazin