Keress receptre vagy hozzávalóra

Zsenge tökfőzelék

Hozzávalók

  • 1 db nagyobb, zsenge tök
  • 1 csokor kapor
  • 1/2-1 tk pirospaprika
  • 1 pohár tejföl
  • 2 ek liszt

Elkészítés

    1. A tököt megtisztítjuk, legyaluljuk (vagy gyalultat veszünk), kicsit megsózzuk, majd lábosban, fedő alatt, közepes lángon puhára pároljuk. Végül hozzáadjuk az apróra vágott kaprot is.
    2. A tejfölt összekeverjük a liszttel és a pirospaprikával, majd ezzel behabarjuk a főzeléket. Összerottyantjuk, és tálaljuk. 
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Hozzászólások

bednem 3 évvel ezelőtt
Szép kapor kellette magát a piacon, így egyértelmű volt, hogy tökkel párosítom. Tudom ez az egyik olyan étel, ami vagy bejön valakinek vagy sem. Mi az előbbihez tartozunk. Szombati ebédre fasírttal jó választásnak bizonyult.

Hasonló Receptek