Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zsenge tökfőzelék kaporral

15 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tököt kevés vízben (elég sok levet enged) feltesszük főni a sóval és az ecettel. Közben a felforrósított olajon, a liszttel, zsemleszínű rántást készítünk, amelybe beledinszteljük a meghámozott, felaprított vöröshagymát, megszórjuk egy kevés pirospaprikával, vízzel elkeverjük, és ahogy felforrt a tök, hozzáadjuk.
  2. A tejfölt is simára keverjük egy kevés forró főzeléklével, majd hozzákeverjük. Cukorral, sóval ízesítjük, ha még szükséges, savanyítjuk.
  3. A finomra vágott kaprot a legvégén tesszük bele, amikor már nem főzzük tovább. Sült visrlivel kínáljuk.

VÉGRE ITT A MINDENRE JÓ FŐZŐTÖK >>> 

11 KIHAGYHATATLAN KAPROS RECEPT! >>> 

TÖKFŐZELÉK, AHOGY MÉG NEM PRÓBÁLTAD NÉMETH ÁDÁMTÓL >>> 

Megjegyzés

Kicsit húzós még a tök ára a piacon, talán nem is olyan még, mint a nyári..., de nem tudtam ellenállni a kísértésnek, egyik kedvencem. Főzelékek esetében rántás párti vagyok, az egyszerűbb habarásnál hiányzik a pirított liszt + íze.
- gaby53

Ezek is érdekelhetnek

Friss