A tököt kevés vízben (elég sok levet enged) feltesszük főni a sóval és az ecettel. Közben a felforrósított olajon, a liszttel, zsemleszínű rántást készítünk, amelybe beledinszteljük a meghámozott, felaprított vöröshagymát, megszórjuk egy kevés pirospaprikával, vízzel elkeverjük, és ahogy felforrt a tök, hozzáadjuk.
A tejfölt is simára keverjük egy kevés forró főzeléklével, majd hozzákeverjük. Cukorral, sóval ízesítjük, ha még szükséges, savanyítjuk.
A finomra vágott kaprot a legvégén tesszük bele, amikor már nem főzzük tovább. Sült visrlivel kínáljuk.
Kicsit húzós még a tök ára a piacon, talán nem is olyan még, mint a nyári..., de nem tudtam ellenállni a kísértésnek, egyik kedvencem. Főzelékek esetében rántás párti vagyok, az egyszerűbb habarásnál hiányzik a pirított liszt + íze.
- gaby53
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!