Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Zsenge tökfőzelék kaporral

9 5/5

Hozzávalók

  • 50 dkg gyalult tök
  • 1 csokor friss kapor
  • 2 ek olaj
  • 2 ek liszt (ez esetben tönköly fehérliszt)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 ek piros paprika
  • 1-2 dl tejföl
  • cukor
  • 2 tk só
  • 1 ek ecet vagy citromlé

Elkészítés

Megjegyzés

Kicsit húzós még a tök ára a piacon, talán nem is olyan még, mint a nyári..., de nem tudtam ellenállni a kísértésnek, egyik kedvencem. Főzelékek esetében rántás párti vagyok, az egyszerűbb habarásnál hiányzik a pirított liszt + íze.

gaby53
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

VivicaThomas
A férjem, aki egyébként nem szereti a tökfőzeléket (neki nem is ezt csináltam, de hajlott rá, hogy megkóstolja): Te ilyet is tudsz csinálni? Erre én: Most csináltam először... Ő: Tényleg? - és a legjobb az elismerő arc volt mellette :). Köszönöm a receptet!... finomabb lett, mint az anyukámé :) És ezúttal két újdonságot is tanultam, az egyik, hogy a rántásba is lehet vöröshagymát dinsztelni... és a tejfölös-vizes rántás-felöntést is kipróbáltam. Köszönöm még egyszer! :)
gaby53
Örülök hogy jól sikerült kedves Judit! :) Szeretnék a figyelmedbe ajánlani egy másik módszert, amit mostanában sűrűn alkalmazok: legközelebb a rántást keverd ki előbb a hideg tejföllel, kevés hideg vízzel, és így add a főzelékhez! (nem kell külön meregetni és kétszer kevergetni) Gyorsabb, és tuti csomómentes! További sok sikert kívánok a konyhában, üdv.Gabi
pentekjudit
Kedves Gaby53, pont időben kaptam a receptet, mert a mai ebédre tökfőzelék volt a család kivánsága. Mivel még igazán jó tökfőzeléket eddig nem sikerült főznöm (olyant, mint amit Anyúkám tudott csinálni), kipróbáltam a receptedet. Nagyon jól sikerült, hála Neked!
gaby53
meg van a ludas: kötőjelet illesztettem és azért nem engedte tovább! Talán most sikerül: Lehet bátran próbálkozni, kísérletezni, manapság annyi mindent lehet kapni, ami kiválthatja a hagyományos és egészségtelen alapanyagokat! Csak be tudtam fejezni! :)
gaby53
bocs,de valamitől csak a fele ment át: Lehet bátran próbálkozni
gaby53
A magam részéről úgy találtam meg a középutat, hogy minden fajta főzeléket teljes kiőrlésű liszttel rántok be, szerintem finomabb és egészségesebb! A gyümölcslevesekhez és a mártásokhoz rizslisztet, vagy fehér tönkölylisztet használok. Lehet bátran próbálkozni
45marika
Nagyon jó a recept, mi is sok főzeléket fogyasztunk.Finom a rántással készített, de sajnos nem egészséges.Meg kell találnunk a középutat.
gaby53
Kedves Lilla! Köszönöm kedves soraidat! Én is nagy főzelék rajongó vagyok, hétköznap igazán gyors, tápláló, és egészséges ebéd illetve vacsora étel. Sok féle feltéttel lehet gazdagítani, - habár leginkább önmagában szeretem a legjobban, a feltét csak utána jöhet! :))) Én is minden jót kívánok Neked, üdv. Gabi
hhflm73
Kedves Gaby53! Én is nagy főzelék-párti vagyok és ezen belül is a tökfőzelék az egyik kedvencem!Nálunk ez volt tegnap az ebéd ( igaz fagyasztott gyalult tökből ), de már én is alig várom, hogy a friss kis tökökből készülhessen rántott, rakott vagy töltött tök is! Még egyszer köszönet, mert igenis fel kell hívni a figyelmet a jó értelemben vett hétköznapi ételekre is! Szép napot Neked! Lilla

Hasonló Receptek