Elkészítés: A tejet a vaníliás cukorral, 5 dkg kristálycukorral, 5 dkg margarinnal, a mazsolával, a citom reszelt héjával felmelegítjük, de csak langyosra. A zsemlét felkockázzuk (nem baj, ha törik, és nem kell egyformáknak lenni a kockáknak, a morzsára is szükség van). Ezt egy nagy tálban a langyos tejjel elkeverjük, úgy csurgatva a tejet, hogy mindenhova jusson (nem kell szétáznia). Ha nem elég a tej, lehet pótolni egy kis cukorral elkeverve. A tojásokat felverjük a maradék cukorral, és ezt is hozzáadjuk. Kivajazott kuglófformába kanalazzuk, óvatosan megnyomkodjuk, hogy a forma széleibe is jusson. Közepes hőmérsékleten sütjük kb. 20 percig. Tűpróbát teszünk, hogy átsült-e.
Még melegen kiborítjuk egy tálcára. Én szeletenként, porcukorral és lekvárral, vagy hígra fözött pudinggal tálalom.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre