Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zsemlemorzsapuding

MME MME
45 perc
rafinált
megfizethető
8 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók 8 személyre:
  • 6 tojás
  • 12,5 dkg mazsola
  • 12,5 dkg cukor + a formához
  • 3 dkg cukor
  • 25 dkg zsemlemorzsa + a formához
  • 2,5 dl tej
  • 12,5 dkg darált mandula
  • 2 dl rum
  • A borhabhoz:
  • 4 tojás
  • 2 evőkanál étkezési keményítő
  • 20 dkg cukor
  • Fél liter fehérbor
  • 1 citrom reszelt héja és leve

Elkészítés

Előkészítés: A tojásokat kettéválasztjuk. A mazsolát megmossuk, lecsepegtetjük. Elkészítés: A vajat a cukorral és a tojássárgákkal habosra keverjük. Beleforgatjuk a zsemlemorzsát és hozzáöntjük a tejet. Összekeverjük, beledolgozzuk a mazsolát, egy csipet sót, a mandulát és rumot. A tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, és lazán a zsemlemorzsás masszába forgatjuk. Kivajazunk egy kb. 2 literes kuglófformát, és megszórjuk zsemlemorzsával. Beleöntjük a masszát, alufóliával befedjük. Fazékba állítjuk a formát, és annyi vizet töltünk mellé, hogy félig ellepje. Lefedjük a fazekat, és felforraljuk a vizet. Ezután lassú tűzön kb. 60 percig lassan főzzük a pudingot. Elzárjuk a tüzet, és még 15 percig a vízben hagyjuk a pudingot. Közben elkészítjük a borhabot. Habosra keverjük a tojást a keményítővel, a cukorral, a borral és citrom héjával, levével. Lassú tűzön, állandóan kevergetve felforraljuk. Lehúzzuk a tűzről, és hideg vízbe állítjuk a fazekat. Addig keverjük a habot, amíg kihűl. Tálra borítjuk a pudingot, és a borhabbal kínáljuk.

Megjegyzés

Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
1 adag: 3309 kJ/790 kcal
- MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss