Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Zsemlegombóc leves

default user icon
1

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 sárgarépa
  • 1 fehérrépa
  • 1 gerezd zeller
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • zellerzöld
  • petrezselyem
  • bors
  • ételízesítő
  • A gombóchoz:
  • 4 szikkadt zsemle
  • 2 tojás
  • liszt
  • ételízesítő
  • bors

Elkészítés

    Elkészítés: A karikára vágott zöldségeket kevés olajon megpároljuk, tetszés szerint kicsi lisztet, pirospaprikát szórunk rá, és felengedjük vízzel. Beletesszük az egész vöröshagymát, a fokhagymát, a zeller- és zöldséglevelet, ízesítjük.

    A gombóchoz a zsemléket kockára vágva pici olajon rózsaszínűre pirítjuk. A tojásokkal, liszttel gyenge nokedlitésztát készítünk, ízesítjük, és belekeverjük a megpirított zsemlekockákat. Picit állni hagyjuk.

    Ha megfőtt a leves, evőkanállal beleszaggatjuk a gombócokat, s lassú forrással megfőzzük.

Megjegyzés



Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

Euffrozina
Nagyon finom!

Hasonló Receptek

Magazin