Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zsemlében sült sonka

90 perc
mester
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A maradék sonkát felkockázzuk, ha szeletelt, az sem baj.

A tejjel, a cukorral, a sóval, 3 evőkanál liszttel és az élesztővel kovászt készítünk, hagyjuk 20 percig. Utána az összes hozzávalóval hólyagos tésztává összedolgozzuk. Kelesztjük 1/2 órát, majd 7-8 részre vágjuk, mindegyiket köralakúra nyújtjuk, elosztjuk a sonkát rajta, majd batyuvá összefogjuk.

Hajtással lefelé tesszük a sütőpapiros tepsire, és 1/2 órát pihentetjük. Vizes kézzel lesimítjuk a tetejét, és forró sütőben 40 perc alatt készre sütjük.

Megjegyzés

Csülöktől kezdve bármi jó bele. Lehet cifrázni, mustárral vagy tormával együtt sütni.
- Csilien

Ezek is érdekelhetnek