Elkészítés: A maradék sonkát felkockázzuk, ha szeletelt, az sem baj.
A tejjel, a cukorral, a sóval, 3 evőkanál liszttel és az élesztővel kovászt készítünk, hagyjuk 20 percig. Utána az összes hozzávalóval hólyagos tésztává összedolgozzuk. Kelesztjük 1/2 órát, majd 7-8 részre vágjuk, mindegyiket köralakúra nyújtjuk, elosztjuk a sonkát rajta, majd batyuvá összefogjuk.
Hajtással lefelé tesszük a sütőpapiros tepsire, és 1/2 órát pihentetjük. Vizes kézzel lesimítjuk a tetejét, és forró sütőben 40 perc alatt készre sütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre