Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zsemle házilag

70 perc
egyszerű
olcsó
2 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén

Elkészítés

  1. A lisztet a sóval, majd az élesztővel és a cukorral elkeverjük. Hozzáadjuk az étolajat és annyi langyos vizet, hogy jól dagaszthatóvá váljon. Alaposan kidolgozzuk, majd letakarva 20 percig meleg helyen kelesztjük.
  2. Ezután kis darabokat szabunk a tésztából, és a kezünkben megformázzuk. Sütőpapírral fedett tepsire sorakoztatjuk, és fél órát kelni hagyjuk.
  3. 210 fokra előmelegítjük a sütőt. A zsemléket és a sütőpapírt is vízzel lespricceljük, majd a sütőbe toljuk, és 25 percig sütjük. Amikor kivesszük a sütőből, újból lespricceljük vízzel, és hagyjuk kihűlni. 

Megjegyzés

Nagyon finom zsemléket sütöttem reggelihez. Próbáljátok ki Ti is! - ditti56

Ezek is érdekelhetnek

Friss