Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zselici zsebes hús

MME MME
60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A hússzeleteket kiklopfoljuk. A csirkemájat kevés sós, forró vízben megfőzzük. A 20 dkg erdei gombát nagyon-nagyon vékonyra szeljük, a kis fej vöröshagymát lereszeljük.

A hagymát az 5 dkg vajon üvegesre dinszteljük, majd beletesszük az erdei gombát, megpároljuk,majd a főtt csirkemájjal összeforgatjuk, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.

A kiklopfolt tarjaszelet egyik felére halmozzuk az összekevert gombás májat, a másik felét ráborítjuk, hústűvel összetűzzük.

A lereszelt burgonyát kinyomkodjuk, majd 2 egész tojással, kevés liszttel összekeverjük. Enyhén sózzuk, majd ebbe a masszába belehempergetjük a húst. Bő, forró olajban vagy zsírban kisütjük.

Szekszárdi kadarka illik hozzá.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss