Elkészítés: A hússzeleteket kiklopfoljuk. A csirkemájat kevés sós, forró vízben megfőzzük. A 20 dkg erdei gombát nagyon-nagyon vékonyra szeljük, a kis fej vöröshagymát lereszeljük.
A hagymát az 5 dkg vajon üvegesre dinszteljük, majd beletesszük az erdei gombát, megpároljuk,majd a főtt csirkemájjal összeforgatjuk, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
A kiklopfolt tarjaszelet egyik felére halmozzuk az összekevert gombás májat, a másik felét ráborítjuk, hústűvel összetűzzük.
A lereszelt burgonyát kinyomkodjuk, majd 2 egész tojással, kevés liszttel összekeverjük. Enyhén sózzuk, majd ebbe a masszába belehempergetjük a húst. Bő, forró olajban vagy zsírban kisütjük.
Szekszárdi kadarka illik hozzá.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre