Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pofonegyszerű és mennyei ebéd: spenóttal töltött csirkemell

Ha már unod a csirkemellet rántva, sütve, grillezve is, akkor készítsd el ezt a zsebes csirkét!

Imádom a csirkemellet, de néha nagyon unalmas tud lenni. Ezért időnként kísérletezésbe kezdek, miként tudnám úgy feldobni, hogy azt én is szeressem, de azért a gyerek is megegye. Ez a zsebes változat azt hiszem, az egyik legjobban sikerült kísérlet, amit valaha csináltam. Finom, nem szárad ki, a spenót pedig nagyon jót tesz az egésznek. Fokhagymából szerintem többet is el tud viselni, szóval, ha valaki szereti a fokhagymát, akkor alapból 2 gerezddel induljon neki! :)


Hozzávalók (4 személyre):

4 db (150 g-osak) csirkemellfilé

bors
200 g spenót (fagyasztott)
40 g vaj
1 gerezd fokhagyma
100 g szeletelt sajt
édes-nemes paprika
olaj

Elkészítés:

1. A csirkemellfiléket mossuk meg, töröljük szárazra, és vagdossuk be ½ cm-enként. Sózzuk és borsozzuk meg őket, majd tegyük félre.

2. Száraz, forró serpenyőben fonnyasszuk meg a spenótot. Forrósítsuk fel a vajat, és kissé pirítsuk meg rajta a meghámozott, átnyomott fokhagymát. Adjuk hozzá a spenótot, és kevergetve pároljuk néhány percig.

3. Osszuk el a csirkemellekbe vágott zsebekben a fokhagymás-spenótos keveréket a sajtszeletekkel együtt. Azután szórjuk meg a húsokat 1-1 csipet pirospaprikával.

4. Kenjünk meg egy kevés olajjal egy darab alufóliát, rendezzük el rajta a csirkemelleket, majd csomagoljuk be őket. Tegyük tepsibe, és toljuk a 200 fokos sütőbe 30 percre. Végül csomagoljuk ki a húsokat, és pirítsuk aranyszínűre néhány perc alatt.

Elkészítési idő: 60 perc

A recept a Fanny konyha 2016/7. számában jelent meg!

Más csirkés kedvenceim:
Csirke sasliK >>>
Tejszínes-pórés rakott csirkemell >>>
Márványsajtos csirkés tészta >>>

Ezek is érdekelhetnek

Friss