A húst megmossuk és papírtörlővel szárazra töröljük. A közepétől haladva (a csont mellett kezdjük) zsebeket vágunk a húsba (mélyen, de nem vágjuk át teljesen). Megsózzuk, megborsozzuk, és bedörzsöljük szárnyas fűszersóval a zsebeket is.
A szalonnát kisujjnyi szeletekre vágjuk, a hagymát is hasonló nagyságúra aprítjuk. A zsebeket megtöltjük a szalonna és a hagyma keverékével. Megpucoljuk a krumplikat, megmossuk, majd félbe vágjuk. A tetejüket sűrűn bevagdossuk, de nem vágjuk át teljesen, majd megszórjuk a fűszersóval.
A húst kiolajozott tepsibe tesszük, aláöntünk kb. fél dl vizet, lefedjük, és 20 percre 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk. Kivesszük a sütőből a tepsit, a hús köré rakjuk a krumplikat, (irdalással lefelé), majd visszatoljuk a sütőbe. Lefedve kb. 10 percig sütjük, majd 180 fokon fólia nélkül további 15 perc alatt készre sütjük.